Yeni bir başlangıç için paralel evrene geçer miydiniz?


MALZEME;  

İçsel olarak ne kadar yoksulsak, insanlara, mevkilere, mal mülke bağlanmak suretiyle kendimizi görünüşte o kadar zenginleştirmeye çalışıyoruz.





KURMACA; 

Avustralya.

Canberra.

Beyaz sütunlu malikânenin bin bir çeşit çiçekli bahçesinde “Oğlumuzu tek başına hiç tanımadığı bir şehre beş parasız neden gönderdin,” diyen kadın, adamın göğsünü yumruklarıyla dövüyordu. “Korra, ihtiyarladık. Ölüm bize yakın. Arika, holdingin tek varisi. Onca insanın ekonomik kaderini ellerinde tutacak. İçsel zenginliğini bulamamış bir insan dışsal zenginliğin şehvetine kapılmaktan kendini nasıl koruyabilir,” diyerek eşine sıkı sıkı sarılıp sakinleştirmeye çalıştı.  

Sydney.

Opera evinde sanatseverler büyük bir dikkat ve huşu içinde Venedik’te Ölüm operasını seyrediyorlardı. Locada oturan iki kızın kendi aralarında konuşmaları seyircilerin tepkisini çekmişti. Fısıldamalara dayanamayan bir adam kızları uyardı. Uyarılmayı kendine yediremeyen sarışın, kızıp locadan çıktı. “Biletlere onca para verdik. Susup izleyelebilirdik,” diyerek fuayede arkadaşını bulan kız lafını bitirmeden “Elenora, Venedik’te Ölüme gideceğiz deyince bende hareket olur sanmıştım. Az daha sıkıntıdan patlayacaktım,” deyip aldığı suyu açarak içti. “Ghera, buraya senin için geldik. Saçma depresyonunda çıkarsın diye düşünmüştüm. Neymiş; Zayn Malik One Direction grubuna tekrar döner miymiş ya da onunla evlenemezse nasıl yaşarmış,” diyerek söylenen kız bir o yana bir bu yana adımlıyordu. Ghera kulaklıklarını takıp arkadaşını konuşur halde bırakarak fuayeden çıkışa doğru yürümeye başladı. Arkadaşının peşinden gelen Elenora Opera evinin girişindeki bahçede onu yakalayıp eşlik etti. “Dün Opera evinden yapılan seminere Stephen Hawking, hologram ile katıldı,” diye koluna giren Elenoraya yüz vermeyen Ghera, arkadaşı “One Direction grubunun dağılacağı korkusuyla yaşayan kızların gönüllerine su serpmiş,” dediğinde kulaklıkları çıkartıp merakla dinlemeye başladı. Elenora yol üstündeki dondurmacıyı “Bir gün birden fazla evren olduğuna dair bir kanıt yakalayabiliriz. Böylece kendi yaşadığımız evrenin dışında başka bir evren olduğu ihtimali imkânsızlıktan çıkar. Ve o başka evrende Zayn hala One Direction üyesi olabilir,” diyerek işaret etti. Konu ilgisini çeken Ghera arkadaşını dondurmacıya çekerek sürükledi. Siparişlerini verip beklerken yanlarına üç tekerlekli bisikleti olan bir genç yanaştı. Dondurmacı bir poşet kuru hamburger ekmeğini uzattı. Poşeti alıp kutuya koyan genç “Teşekkür” ederek ayrıldı. “Tek başına yaşadığını biliyorum. Her gün gelir ve bayatlamış yiyecekleri toplar,” diyen adam külah dondurmaları kızlara verdi. Elenora “Çocuk acayip yakışıklıydı. Sen kafanı abuk sabuk şeylere takmaya devam et,” deyip hesabı öderken “Bu arada paralel evrende Zayn’la evlenmekte mümkünmüş,” diyerek kredi kartını çantasına attı. Ghera, Zayn’la evlenme ihtimalini duyunca arkadaşını kucaklayıp deli gibi döndürdü.

Evi süpürürken bitap düşen kadın kendini kanepeye bıraktı. Bir elinde vileda kovası diğerinde fırçasıyla salona gelen kız “Anne her yeri sildim,” diyerek banyoya geçti. “Ghera sen olmasan ne yapardım kızım. İyi ki varsın,” deyip kızının peşinden kalkıp mutfağa adımladı. Kızının Zayn Malik hayranlığını bilen kadın “Sana iyi haberim var. Paralel evrende Zayn’la evlenebilirmişsin,” deyip ince ince eğlendi. Banyoda işini bitiren Ghera annesinin laf değdirmelerini odasında dinlerken bir yandan da alternatif haber sitelerini ziyaret ediyordu. ‘Paralel İnsan Kaçakçılığı’ başlıklı haber ilgisini çekti. Sayfayı bir aşağı bir yukarı kaydırarak anlamaya çalışıyordu. Kuramsal fizik çalışmalarıyla sonunda birden fazla evren olduğunun kanıtlandığına inanamadı. Habere göre kimi uyanıklar isteyenleri para karşılığı paralel evrene geçirebildiklerini iddia ediyorlardı. Haberin sonlarına gelmişti ki facebook hesabına bir mesaj geldi. İrkildi. Mesajda kendisine paralel evrene geçirme teklif ediliyordu. Gözünün önüne Zayn Malikle evlilik fotoğrafları geldi. Arkasından bebek ve misafirlerle yenen akşam yemekleri. Teklifin detaylarını öğrenmek istedi. İstenen para çok fazlaydı. Bulabileceğine karar verince mesajı olumlu olarak cevapladı. İlk olarak Elenorayı arayıp “Yarın bulabileceğin kadar çok paraya ihtiyacım var. Olur, o kadarda olur. Öğleden önce sana gelip alırım,” diyerek rehberinde ki herkesi aradı. Hesap makinesiyle toplayacağı parayı hesaplarken giyeceği elbiseyi de seçmeye çalışıyordu.

Haftalardır temizlenmeyen ucuz otel odasında uyuyan adamlar saatin çalmasıyla ayaklandılar. “Lyndal, pizzacıyı arada pizza söyle bakalım,” diyen adam göbeğini kaşıya kaşıya tuvalete gitti. “Mafya bozması pizzacıya olan hesabımız kabardı. Ödeme yapmazsak kurşun yiyeceğiz haberin olsun,” deyip numarayı çeviren Lyndal kısa yoldan pizza siparişi vermeye çalıştı. Aldığı tehditlerle dayanamayıp telefonu nasıl kapatacağını şaşırdı. “Bakana, bugün ödeme yapmazsak akşama otele gelecekmiş,” deyip arkadaşına iyi haberi veren Lyndal koltuk altına sıkışmış tişörtünü sırtına geçirdi. Bakana gargara yaparken “Dün akşam paralel evren meraklısı bir sazanla tanıştım. Öğleden sonra merkez parkta buluşacağız. Para dolu çantayla geldiğinde sen hızlıca kapkaç yapacaksın,” deyip konuşmaya çalışıyordu. Lyndal tuvalete gelip “Bakana aziz dostum. Senden korkulur. Az politikacı değilsin,” diyerek hoşnutluğunu göstermek için omuz masajı yapmaya başladı. “Politikacı parlamento da bende bu pis otel odasında umut pazarlıyorum,” diyen Bakana, rakibini nakavtla yenen boksör havasıyla kasılıyordu.

Ghera sabahın köründe aradığı herkese ulaşıp paraları toplamıştı. Vakit kaybetmeden bankaya geldi. Önünde fazla kişi olmadığına sevindi. Sıra geldiğinde gişeye geçip annesinin açtığı hesaptan üniversite harç parasını çekecekti. İçine bir korku düştü. Takip edilip soyulursa ne yapardı? “Keşke yanıma Elenorayı alsaydım” diye düşündü. Yanan sıra numarasıyla kendini toparladı. Gişeye gelip cüzdanı uzattı. Paranın tamamını çekti. Merkez parka ulaşabileceği en kestirme ve güvenli güzergâhı belirleyip yola koyuldu. Paralel evrendeki Zayn Malikin nasıl biri olabileceğini düşündü. Düşündükçe daha da hızlandı. Parkın kapısını görünce rahatladı. Biraz yavaşlayıp çiçeklerin, ağaçların ve mis kokuların keyfine varmak istedi. Nede olsa bu evrendeki son günüydü. Tarif edilen sosisçiye gitmeden önce yakınındaki bir banka oturdu. Hemen üstündeki ağaç dalına konan kuş çok güzel ötüyordu. Hafif esen rüzgâr saçlarının arasında gezindi. Gözlerini kapatıp yüzüne vuran güneşin tadını çıkartıyordu ki kuşların kanat çırpışlarıyla şöyle bir toparlandı. Etrafına bakındı. Yan yatmış bir bisiklet gördü. Genç bir adam etrafına toplanan kuşları yemliyordu. Meraklandı. Kendisini takip eden gözleri hisseden adam “Merhaba sizde kuşlara ekmek atmak ister misiniz?” diye sorarak kızı çağırdı. Ghera saatini kontrol etti. Henüz vakti varken son bir kez kuşları beslemek istedi. Gence yaklaşınca tanıdı. “Siz dondurmacıdan bayat ekmekleri topluyordunuz,” deyip uzatılan ekmek parçalarını aldı. Birlikte kuşları beslerken laflamaya başladılar. Daha doğrusu kız anlatıyor genç dinliyordu. Paralel evrene gideceğinden, Zayn Malike olan sevgisinden, annesinden arkadaşı Elenoradan bahsediyor da bahsediyordu. “Adımı sormadın ben Arika,” diyen genç gülümseyerek yan yatmış bisikletini kaldırmak için eğildi. Kendisinden bahsetmeye başladı. Sokak hayvanlarını beslemek için çevre dükkânlardan atık yiyecekler toplayıp hayvanlara yedirdiğinden bahsetti. “Siz de adımı sormadınız ben Ghera. Yardım edeyim,” deyip bisiklete el atan kız epey zorlandı. Zamanın nasıl aktığını anlamamışlardı ki kızın telefonu çaldı. Sosisçiye çağrılıyordu. “Hoşça kal,” deyip elini uzattı.       
                                          
VE SIRA SENDE;  Ghera’nın elinden tutup bırakmıyor banka oturtarak “…” deyip…                


Varoluşun tekrarı yok. Tekrarsız olana hazır olmak için kurmacaya, MALZEMEDEN esinlenerek devam eder misin?  

Yorumlar